Wil je afvallen?

  • By Ronnie de Winter
  • 29 Apr, 2017

Kijk dan waar je JA tegen zegt

Wanneer groenten, fruit, kruiden, granen, noten en zaden en niet te vergeten water het grootste bestanddeel uitmaken van je voeding, is afvallen geen probleem.

Jarenlang vocht Anne met haar gewicht. Ze wilde zo graag weer slank zijn, maar na de geboorte van haar drie kinderen waren de extra pondjes die tijdens de zwangerschappen erbij waren gekomen, nooit meer verdwenen. Tijdens de overgang kwamen er nog zeker 9 kilo bij.
Op een gegeven moment, ze was ervan overtuigd dat het haar zou lukken als ze maar wist hoe, kwam ze in actie.
Ze schreef alles op wat ze in een week at. De week erop verving Anne elk voedingsmiddel wat uit een pakje, zakje of fles kwam en wat bewerkt was voor vers en biologisch.
Haar winkelwagentje bij de supermarkt zag er opeens heel anders uit: kleurrijk en vol verse producten.
Anne ging op zoek naar wat ze met deze ingrediënten kon doen om toch lekker te kunnen eten. En kwam op de site van Rineke Dijkinga terecht.
De week erop was haar nieuwe hobby geboren: gezond en lekker koken en eten, zonder al te veel tijd en poespas.
langzaamaan verdwenen de kilo's en dat niet alleen. Ook de vermoeidheid en de neerslachtigheid verdween. Anne had veel meer energie gekregen en haar concentratie en humeur waren aanzienlijk verbeterd.
Anne heeft een nieuwe lifestyle voor zichzelf gecreëerd door haar gewicht als uitgangspunt te nemen.  Een een blijvende verandering is ingetreden door JA tegen andere voeding te zeggen.

Lifestyle en Fashion

By Ronnie de Winter 25 Jun, 2017
Ieder van ons weet wanneer wanneer hij zich gezond voelt, echter weinigen staan er bij stil. Dat gebeurt pas als je je ziek voelt. Dan ineens besef je hoe belangrijk gezondheid is. We gaan naar een dokter in de hoop dat hij ons weer gezond kan maken. Vaak komen we bedrogen uit. We blijken het in wezen zelf te moeten doen.
Het mooie is dat ons systeem er volledig op ingesteld is zichzelf te genezen.
We zijn inmiddels echter zo afhankelijk geworden van onze medische wereld dat we amper nog weten hoe we dat systeem weer in werking kunnen zetten door onze voeding en leefstijl aan te passen.
 Vaag hebben we daar wel een besef van, de MAAR'S  echter zijn in het om zeep brengen van dit besef heel erg groot.
Ik zou het wat rustiger aan moeten doen, MAAR ik heb zo'n drukke baan.....
Ik weet wel dat ik eigenlijk niet zoveel wijn moet drinken, MAAR het onstpant me.....
Ik zou graag biologisch willen eten , MAAR het is zo duur en we willen ook graag naar CANADA op vakantie...

Welke keuzes je maakt kun je ook steeds opnieuw te veranderen. 
Je kunt kiezen voor een minder drukke baan.
Je kunt ook kiezen voor een andere bron van ontspanning dan wijn.
Je kunt kiezen om niet naar Canada op vakantie te gaan en het geld dat je daarmee uitspaart gebruiken om biologische producten te kopen.

Het is maar wat je wilt.
Zolang alles goed gaat dan kiezen we voor onze verlangens ( vaak ook voor wat anderen doen en vinden) en veel minder voor onze gezondheid.
En daarmee zijn we in wezen te laat als het onze gezondheid betreft.
Draai je het om en kies je eerst voor je gezondheid en dan voor je verlangens,  kun je je verlangens veel beter bevredigen of los laten.
Je krijgt je gezondheid zo weer in je eigen hand.
Je krijgt grip op hoe je je voelt en hoe je lichaam reageert.

De Ayurveda ( kennis, wetenschap van het leven), een levenskunst van al meer dan 3000 jaar oud heeft ons veel te bieden als het gaat om levenskunst en gezondheid.
Wellicht ben je geïnteresseerd.
Uit ervaring kan ik je vertellen hoeveel voeding, en vooral de juiste voeding voor jouw systeem, uit maakt hoe je je voelt, hoe je psychisch en fysiek in het leven staat en hoe je daardoor ook gemakkelijk verslavende gewoontes kunt loslaten en je je levensstijl daarmee voor jou ten goede kunt veranderen.
In de Ayurveda is voeding de verbinding tussen gezondheid, leefstijl, en energie.
Inmiddels zijn er vele goede boeken te verkrijgen over de Ayurveda, rekening houdend met de voedingsmiddelen die we hier in het westen kunnen kopen en gebruiken.
Iets meer kennis van de achtergronden van de Ayurveda stelt je in staat je gezondheid in eigen hand te nemen.By Ronnie de Winter 01 Jun, 2017
Wacht
in de leegte van je gedachten
Wees stil
en verwonder.

Wacht
in de pijn van je lijf
Wees stil
en bewonder.

Wacht
in de eenzaamheid van je geest
Wees stil
en bijzonder...

hoe verbonden!

Wanneer je de stroom gedachten die je brein steeds maar weer produceert, kunt laten voor wat het is, ervaar je dat je meer bent dan wat je denkt. En dat je daarmee zelfs kunt communiceren met de mensen om je heen. Het voelt als een sterke verbondenheid. Via je intenties maak je contact met de ander. Hoe meer je leert waarnemen, hoe sterker deze manier van communicatie wordt.
Toen we nog geen taal kenden, hebben we op deze manier met elkaar gecommuniceerd. Het is een eeuwenoud systeem dat nog steeds heel goed werkt.
In communicatie met woorden kunnen we elkaar gemakkelijk verkeerd begrijpen, we spreken niet altijd dezelfde taal. Maar via dit oeroude communicatiesysteem  levertcommunicerennauwelijks problemen op. Het is universeel.
Via je intuïtie heb je toegang tot dit systeem.  Meditatie oefent je geest in waarnemen, oefent je om je gedachtenstroom los te laten. Het is er wel, maar je bemoeit je er niet meer mee. En zoals met alles, hoe meer je oefent, hoe beter het gaat.
Slecht 5 minuten op een dag levert je al veel op.
Heel wat tijd in het leven brengen we door met wachten. Deze wachttijd zou je kunnen gebruiken als meditatie tijd, als momenten waarin je gedachten aan je voorbij laat gaan.By Ronnie de Winter 19 May, 2017
Stretchstoffen zijn geweldig om eigen kleding mee te maken. Door de stretch in de stof is de pasvorm al gauw goed en hoef je veel minder met coupenaden te werken.  Een goede naaimachine naald is wel essentieel. Ik werk heel graag met de microtex naalden. Die zijn ideaal voor alle stretch stoffen. De broek is een vijf pocketmodel en ik heb gekozen voor witte sierstiksels.  T-shirt is van kanten stretch en de hals is afgewerkt met een stretch baisbandje.  De mouwen en onderkant zijn met een zoompje afgewerkt.  Het hemdje onder het t-shirt is gemaakt van witte lycra en afgewerkt met een biesje van deze lycra. Laat de zomer maar komen!!!
By Ronnie de Winter 18 May, 2017
De kleuren in de rivier zijn ontstaan door het mos en de algen op de keien: geel, blauw, groen, rood en zwart.
Een prachtig visueel schouwspel en een bron van inspiratie.
De Macarenia Clavijera, een waterplant die alleen in de streek waar de rivier stroomt, voorkomt, verandert in de maanden juli tot november van de kleur groen naar helder rood afhankelijk van de hoeveelheid zon en zuurstof die het ontvangt. Het wit, zwart, geel en alle andere kleuren daar tussenin worden gevormd door het water, de planten, mossen en algen, de verschillen in diepte en de stromingen van de rivier.

De groene kleur heeft de rivier te danken aan de unieke rotsformaties van de kwartsiet. Doordat de rivier zeer snel stroomt als het heeft geregend, worden er soms stukken harde steen losgeslagen. Deze belanden dan in een uitgesleten bocht en draaien rond door de stroming van de rivier. Dit zorgt ervoor dat de stenen gaten in de rivierbodemuitslijtenen zo ontstaan er cirkelvormige gaten die zich vullen met water. Dit is een perfecte plek voor groene algen en andere waterplanten die van rustig water houden.
De kleur geel is afkomstig van zand of de kwartsiet rotsen in het rivierwater.
De zwarte en blauwe kleurschakeringen ontstaan door de schaduw in de diepere delen van de rivier en het kristal heldere water. Caño Cristales betekend namelijk letterlijk het “kristallen riviertje”. Het rood-kleurende fenomeen is ook zichtbaar in omliggende rivieren zoals de Caño Siete Machos. Alleen maken de rotsformaties in Caño Cristales dit natuurverschijnsel een stuk spectaculairder.

By Ronnie de Winter 12 May, 2017
Wacht niet langer...
en adem
diep
komt je lichaam tot leven!

Wacht niet langer...
en beweeg
snel
weet je lichaam de actie!

Wacht niet langer...
en streel
zachtjes
heeft je lichaam je lief!

By Ronnie de Winter 12 May, 2017
Met de ritsjes in de schoenen stap je erin en ook zo weer uit!
By Ronnie de Winter 04 May, 2017
Asperges zijn vochtafdrijvend door o.a. de hoeveelheid kalium die ze bevatten. Ze bevorderen de lever- en nier functie en dat wordt nog eens versterkt door de combinatie met ei en peterselie.  Er is al veel over te vinden op internet en gelukkig zijn er anderen die hiervoor hebben gestudeerd dus wil je er meer over weten..klik hier voor uitgebreidere informatie.

Asperges vormen een heerlijk en gezonde groente om een fijne maaltijd mee te bereiden. Ze zijn gemakkelijk te schillen met een dunschiller en in 10 - 15 minuten gaar. ( stomen of koken in een beetje water).
Garneer de asperges met plakjes ei of een gepocheerd eitje en strooi er verse of gedroogde peterselie over.
Geef er een weinig gekookte aardappelen of aardappelpuree bij. Een klein klontje roomboter door de gepureerde aardappelen in combinatie met peterselie geeft de aardappelpuree smaak.
Wilt u een stukje vlees of vis bij de asperges serveren, dan is een stukje wilde zalm, gesmoord in een weinig roomboter, een mooie combinatie.


By Ronnie de Winter 29 Apr, 2017
Wanneer groenten, fruit, kruiden, granen, noten en zaden en niet te vergeten water het grootste bestanddeel uitmaken van je voeding, is afvallen geen probleem.

Jarenlang vocht Anne met haar gewicht. Ze wilde zo graag weer slank zijn, maar na de geboorte van haar drie kinderen waren de extra pondjes die tijdens de zwangerschappen erbij waren gekomen, nooit meer verdwenen. Tijdens de overgang kwamen er nog zeker 9 kilo bij.
Op een gegeven moment, ze was ervan overtuigd dat het haar zou lukken als ze maar wist hoe, kwam ze in actie.
Ze schreef alles op wat ze in een week at. De week erop verving Anne elk voedingsmiddel wat uit een pakje, zakje of fles kwam en wat bewerkt was voor vers en biologisch.
Haar winkelwagentje bij de supermarkt zag er opeens heel anders uit: kleurrijk en vol verse producten.
Anne ging op zoek naar wat ze met deze ingrediënten kon doen om toch lekker te kunnen eten. En kwam op de site van Rineke Dijkinga terecht.
De week erop was haar nieuwe hobby geboren: gezond en lekker koken en eten, zonder al te veel tijd en poespas.
langzaamaan verdwenen de kilo's en dat niet alleen. Ook de vermoeidheid en de neerslachtigheid verdween. Anne had veel meer energie gekregen en haar concentratie en humeur waren aanzienlijk verbeterd.
Anne heeft een nieuwe lifestyle voor zichzelf gecreëerd door haar gewicht als uitgangspunt te nemen.  Een een blijvende verandering is ingetreden door JA tegen andere voeding te zeggen.
By Ronnie de Winter 28 Apr, 2017
Het leuke van JA- zeggen is dat er een positieve sfeer ontstaat. Een sfeer van mogelijkheden!  JA- en zeggen brengt nog meer... het nodigt je uit tot creativiteit. Je wordt hierdoor uitgedaagd om bij jezelf te rade te gaan hoe je anders naar de dingen kunt kijken.
Een eenvoudig voorbeeld: Mijn zoon vraagt:  "Eten we vandaag Asperges?" Ik wil "nee" zeggen want ik heb ze niet in huis en de rode kool lig in de groente la te wachten op consumptie en om nou weer boodschappen te moeten doen..... Bovendien is een beetje assertief zijn toch goed voor mij....? Maar ik zeg "JA, DOEN WE". Mijn zoon: "Fijn mam, zal ik ze even halen?" "Graag! Haal je dan ook even wat verse peterselie, eieren heb ik nog wel, o ja en misschien wil  je ook de lege flessen even meenemen?"  "Geen probleem, Mam!"

By Ronnie de Winter 22 Apr, 2017
Een duizendpoot zo noemt mijn broer mij... en wellicht heeft hij gelijk. Maar zo'n duizendpoot past maar moeilijk in een hokje.
Na vele hokjes te hebben uitgeprobeerd, is dan nu eindelijk het kwartje gevallen. 
Alle hokjes onder één noemer: Ronnie de Winter
Eindelijk rust en kan ik genieten van de werkzaamheden die ik zo graag uitvoer in het coachingswerk, de textielkunst (doek op het bed), het maken van kleding, voedingsleer, yoga en nog veel meer.
Share by: