Groenten snijden, vlees bakken

Het snijden van groenten vormt een belangrijk onderdeel van Creatief koken.
Meesterkok Albert Kooy laat in onderstaande video's zien hoe je veilig en gemakkelijk groenten snijdt. Ook geeft hij informatie  en demonstreert hij in welke vorm je groenten snijdt en waarom.

Om zo min mogelijk gifstoffen te produceren bij het bereiden van ons voedsel is de manier van bereiden belangrijk. Voor mensen die graag vlees of vis eten vormt het wellicht een uitdaging om op een juiste manier een biefstuk te bakken.
Hoewel vooral uitgegaan wordt van de smaak en de malsheid van de biefstuk na het bakken is de manier waarop meesterkok Albert Kooy de biefstuk bakt ook de gezondste.


Maak kennis met Meesterkok Albert Kooy die voorstander is van de nieuwe Nederlandse keuken, gebaseerd op GROENTE.
Albert Kooy houdt in het Foodinspiratin Magazine een pleidooi voor een andere menukaart.
Meer aandacht voor groente en minder voor vlees.
De keukenbasics van Meesterkok Albert Kooy: hoe werk je veilig en precies met een koksmes?
Meesterkok Albert Kooy demonstreert hoe je jullienne en brunoise snijdt.
Meesterkok Albert Kooy demonstreert hoe je biefstuk bakt

Aanvullende informatie voor Creatief Koken