Dragon
Lekker in een pompoenschotel!
Dragon is een heerlijk kruid voor soepen of salades. Het heeft een wat anijsachtige, licht bittere smaak. En wordt veel gebruikt in de Franse keuken.
Dragon bevat veel vezels en is rijk aan de mineralen calcium en kalium.
Gerechten waarin je oregano, marjolein of tijm gebruikt kun je deze kruiden vervangen door dragon.
Zowel de blaadjes, alsook de steeltjes en de bloemetjes zijn eetbaar. Dragon wordt vaak gecombineerd met bieslook, peterselie en kervel.
In het recept hieronder wordt vrij veel dragon verwerkt om zoveel mogelijk voordeel te hebben van dit heerlijke kruid. Het smaakt uitstekend bij de andere ingrediënten. Gebruik zoveel van dit kruid als je zelf lekker vindt. Hiertoe kun je het ook apart erbij serveren.
Pompoenschotel met dragon
- 1 kleine oranje pompoen
- 5- 7 aardappels
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 1 tl komijnzaad
- verse dragon
- 1 el extra vierge olijfolie
- zwarte peper
- Borstel de pompoen goed schoon. Snijd hem in stukken, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes.
- Schil de aardappels en stoom ze in 15 minuten gaar. Snijd ze in stukjes.
- Was de dragon en snipper hem fijn.
- Maak de puntpaprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Verwarm de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met het komijnzaad.
- Voeg dan de paprikastukjes toe en roer even goed door.
- Voeg de pompoenstukjes toe en een klein beetje water.
- Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag. laat het zo"n 10 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.
- Voeg dan de aardappel stukjes toe en de verse dragon.
- Maak op smaak met zwarte peper.
Over dragon
Dragon bevat veel vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B6, B11, C en de mineralen kalium, calcium, ijzer, magnesium, koper, mangaan en zink. Daarnaast bevat dragon veel etherische olie. Waaronder de stoffen kamfer, euganol, limoneen, estragol, metylchavicol en bitterstoffen. Dragon is goed voor de spijsvertering, het wekt de eetlust op. Het kruid is daaardoor heel geschikt om te gebruiken in een voorafje zoals in een salade of soep. Verder is het kruid krampwerend en bevordert het de menstruatie. Het kauwen op dragon blaadjes gaat de hik tegen.
Belangrijke voedingstoffen in dragon
Gerelateerde posts:









