Salade met kiemen en bloemblaadjes
Ronnie de Winter • 3 november 2019
Kiemgroenten: bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en enzymen
Over kiemen
Van kiemgroenten eet je geen grote hoeveelheden. Je gebruikt ze in kleine beetjes over een salade, over een omelet of in een sandwich.
Omdat kiemgroenten zoveel waardevolle voedingstoffen bevat, is het toch ook in kleine beetjes een goede aanvulling.
Kiemgroenten zijn niet lang houdbaar. Het best gebruik je ze op de dag van aankoop. Hoe verser, hoe meer voedingstoffen.
Alfalfa zijn de kiemen van Luzerne zaad. Ze zijn gemakkelijk zelf te kweken.
Alfalfa werk goed tegen spierkrampen en het ontgift je lichaam. Alfalfa is weerstand verhogend, gaat verzuring van het lichaam tegen en verhoogt psychische prestaties. In de overgang vermindert het opvliegers.
Elke dag een beetje doet wonderen!
Aan elk groente gerecht kun je alfalfa toevoegen. Soepen kun je garneren met een plukje alfalfa en op brood geeft het het beleg fris- en knapperigheid.
Ingrediënten:
(2 pers)
- ca. 100 gram kruladijvie, veldsla, eikebladsla en waterkers
- een plukje alfalfa kiemen
- 7 bloemetjesOost Indische kers
- 1 el olijfolie
- koffielepel amandelpasta
- peper
- zout
- gedroogde en gemalenzeekraal
Bereidingswijze:
- Maak de groente schoon en snijd ze klein
- Pluk de blaadjes van de Oost Indische kers bloemetjes.
- Maak een dressing van de olijfolie, de amandelpasta, peper, zout en de gemalen zeekraal.
- Doe de groenten en de bloemblaadjes in een schaal.
- Schenk de dressing erover.
Door de amandelpasta krijgt de dressing een licht zoet smaak. Tevens zorgt de vitamine E in de amandelpasta ervoor dat de olie minder snel oxideert, waardoor je de dressing of deze salade van te voren kan klaarmaken.
Gerelateerde posts:

Snijbonen zijn zo’n heerlijke, bescheiden groente die je eindeloos kunt combineren. Ze zijn zacht van smaak, licht verteerbaar en passen perfect in zowel Hollandse als Oosterse gerechten. Zelf combineer ik ze graag met zilvervliesrijst – puur, voedzaam en vullend zonder zwaar te zijn. In dit blog artikel het recept van snijbonen met kikkererwten en rijst en achtergrond informatie over het weken van snijbonen.

Lieve lezers,
Misschien is het je al opgevallen: mijn website heeft een frisse, nieuwe uitstraling gekregen! Na een periode van bezinning en creatie heb ik mijn blog én mijn website in een nieuw jasje gestoken – niet alleen qua vormgeving, maar ook in inhoud.
Tot nu toe deelde ik hier vooral recepten en artikelen over voeding – iets wat ik met veel plezier blijf doen. Maar naast mijn liefde voor gezond koken zijn er nog twee dingen die een grote rol in mijn leven spelen: aquarelkunst en mijn werk als coach en counselor.
Vanaf nu geef ik die ook een plek op mijn blog: Penseel en Pollepel.