Salade met kiemen en bloemblaadjes
Ronnie de Winter • 3 november 2019
Kiemgroenten: bron van vitaminen, mineralen, eiwitten en enzymen
Over kiemen
Van kiemgroenten eet je geen grote hoeveelheden. Je gebruikt ze in kleine beetjes over een salade, over een omelet of in een sandwich.
Omdat kiemgroenten zoveel waardevolle voedingstoffen bevat, is het toch ook in kleine beetjes een goede aanvulling.
Kiemgroenten zijn niet lang houdbaar. Het best gebruik je ze op de dag van aankoop. Hoe verser, hoe meer voedingstoffen.
Alfalfa zijn de kiemen van Luzerne zaad. Ze zijn gemakkelijk zelf te kweken.
Alfalfa werk goed tegen spierkrampen en het ontgift je lichaam. Alfalfa is weerstand verhogend, gaat verzuring van het lichaam tegen en verhoogt psychische prestaties. In de overgang vermindert het opvliegers.
Elke dag een beetje doet wonderen!
Aan elk groente gerecht kun je alfalfa toevoegen. Soepen kun je garneren met een plukje alfalfa en op brood geeft het het beleg fris- en knapperigheid.
Ingrediënten:
(2 pers)
- ca. 100 gram kruladijvie, veldsla, eikebladsla en waterkers
- een plukje alfalfa kiemen
- 7 bloemetjesOost Indische kers
- 1 el olijfolie
- koffielepel amandelpasta
- peper
- zout
- gedroogde en gemalenzeekraal
Bereidingswijze:
- Maak de groente schoon en snijd ze klein
- Pluk de blaadjes van de Oost Indische kers bloemetjes.
- Maak een dressing van de olijfolie, de amandelpasta, peper, zout en de gemalen zeekraal.
- Doe de groenten en de bloemblaadjes in een schaal.
- Schenk de dressing erover.
Door de amandelpasta krijgt de dressing een licht zoet smaak. Tevens zorgt de vitamine E in de amandelpasta ervoor dat de olie minder snel oxideert, waardoor je de dressing of deze salade van te voren kan klaarmaken.
Gerelateerde posts:

De tuinboon verdient een ereplaats in de moestuin én in onze keuken. Deze vaak vergeten peulvrucht is niet alleen heerlijk mals en friszoet, maar ook nog eens een voedzame krachtpatser.
In deze blog vertel ik je waarom tuinbonen zo gezond zijn én hoe je ze verwerkt in een makkelijke, vullende salade met aardappelen. P