Oost Indische kers
Ronnie de Winter • 4 augustus 2019
Eetbare bloemen, bladeren en zaden
Over Oost Indische kers
De bloemen, het blad en de zaden van de Oost-Indische kers worden alleen vers en rauw gegeten. Oost-Indische Kers stimuleert de spijsvertering en verbetert met namen het verteren van vetten.
Door de antioxidanten die het bevat is het ontstekingsremmend en werkt het als een natuurlijk antibioticum.
Oost-Indische Kers bevat heel veel vitamine B, C en E en onder andere de mineralen zwavel, jodium, ijzer, fosfor en kalium.
De zwavel die de bloemen en bladeren van de Oost Indische kers bevatten, zorgt voor een scherpe smaak. Zwavel is een belangrijk mineraal voor onze gezondheid, maar een teveel leidt nog al eens tot gisting in de darmen. Dit heeft indigestie en gasvorming tot gevolg.
Om dit te voorkomen en deze voedingsmiddelen beter opneembaar te maken, waarbij je ook de scherpe smaak verzacht eet je zwavelhoudende voedingsmiddelen het beste in combinatie met: een voedingsmiddel dat rijk is aan kalium en natrium en een vettig voedingsmiddel.
Oost Indische kers is gemakkelijk te zaaien en doet het ook goed in
bloembakken. Ze maken je tuin of balkon, maar ook je salade fleurig!
RECEPT: salade met Oost Indische kers
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram gemengde sla : snijbiet, krulsla, bindsla , veldsla of andere slasoorten (rijk aan natrium en kalium)
- 20 amandelen (vet voedingsmiddel)
- 4 paranoten (vet voedingsmiddel)
- 8 cashewnoten (vet voedingsmiddel)
- 1 eetlepel hennepzaad (vet voedingsmiddel)
- 1 eetlepel zeewier vlokken (rijk aan natrium en kalium)
- 4 blaadjes Oost Indische kers
- 4 bloemetjesOost Indische kers
Voor de dressing:
- 1 el extra vierge olijfolie, (vet voedingsmiddel)
- 1 el hennepzaadolie (vet voedingsmiddel)
- 1 theelepel amandelpasta (vet voedingsmiddel)
- peper
- zout
Bereiding:
- Was de sla en de blaadjes van de Oost Indische kers goed en droog ze in een sladroger.
- Was voorzichtig de bloemetjes indien dat nodig is.
- Hak de noten klein
- Meng in een kom de olijfolie, lijnzaadolie, hennepzaadolie of koolzaadolie met de amandelpasta.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd of scheur( als je de sla nog even moet bewaren, om bruine randjes te voorkomen) de slaen bladeren van de Oost-Indische kersin reepjes en verdeel het op een bord
- Schenk de dressing erover
- Strooi de gehakte noten, het hennepzaad en de zeewier vlokken erover en leg de bloemen erop.

Voel jij je weleens ‘te gevoelig’?
Alsof alles nét wat harder binnenkomt dan bij anderen?
Misschien ben je gewoon hooggevoelig (HSP) – en dat is helemaal oké. Sterker nog, het is best bijzonder.
In dit blog leg ik uit wat HSP precies is, hoe je het herkent, en hoe je ermee om kunt gaan. Niet zweverig, gewoon eerlijk en herkenbaar.










