Ratatouille
Ronnie de Winter • 18 augustus 2019
Courgette, tomaat en laurier, een heerlijke en gezonde combinatie
Ratatouille
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 of 2 courgettes
- 125 gram champignons
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten of 2 vleestomaten
- 1 el extra vierge olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 kruidenbouillonblokje
Bereiding:
- Was de courgette(s) en snijd hem (ze) in plakjes.
- Veeg de champignons schoon, verwijder het onderste deeltje van de steeltjes en halveer ze.
- Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Pel en snijd de knoflookteentje in plakjes.
- Ontvel de tomaten (dompel ze eerst even in kokend water), verwijder de zaadjes en snijd ze in grove stukken.
- Verhit de olie in de pan op matig vuur en fruit de ui ringen ca 2-3 minuten. Voeg de rest van de groenten en champignons toe. Voeg laurier en het bouillonblokje toe en laat de ratatouille nog 30 - 50 minuten op laag vuur sudderen.
Opmerking:
Wil je bij dit gerecht aardappels, rijst of een andere graansoort eten, laat dan de tomaten weg of vervang ze door een gele paprika. Tomaat en zetmeel gaan namelijk niet zo goed samen. Ze geven vaak problemen met de spijsvertering zoals opgeblazenheid en winderigheid.
Een stukje lamsvlees of een witvis vormt een goede combinatie met deze ratatouille. Of een salade met noten.
Andere gerelateerde posts:

Snijbonen zijn zo’n heerlijke, bescheiden groente die je eindeloos kunt combineren. Ze zijn zacht van smaak, licht verteerbaar en passen perfect in zowel Hollandse als Oosterse gerechten. Zelf combineer ik ze graag met zilvervliesrijst – puur, voedzaam en vullend zonder zwaar te zijn. In dit blog artikel het recept van snijbonen met kikkererwten en rijst en achtergrond informatie over het weken van snijbonen.

Lieve lezers,
Misschien is het je al opgevallen: mijn website heeft een frisse, nieuwe uitstraling gekregen! Na een periode van bezinning en creatie heb ik mijn blog én mijn website in een nieuw jasje gestoken – niet alleen qua vormgeving, maar ook in inhoud.
Tot nu toe deelde ik hier vooral recepten en artikelen over voeding – iets wat ik met veel plezier blijf doen. Maar naast mijn liefde voor gezond koken zijn er nog twee dingen die een grote rol in mijn leven spelen: aquarelkunst en mijn werk als coach en counselor.
Vanaf nu geef ik die ook een plek op mijn blog: Penseel en Pollepel.